Постинг
24.01.2017 12:31 -
Пелмени с кайма и зеленчуци
Автор: radulova89
Категория: Рецепти
Прочетен: 332 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 24.01.2017 15:25
Прочетен: 332 Коментари: 0 Гласове:
1
Последна промяна: 24.01.2017 15:25
Продукти
За тестото:
2 чаени чаши брашно
1 яйце
1/2 чаена чаша вода
1 супена лъжица олио и сол.
Замесва се твърдо тесто, което се оставя да почине десетина минути, през това време правим плънката.
Продукти
За плънката:
500 грама кайма смес
сол,млян черен пипер, кимион, чубрица,
1 с.л. червен пипер, половин чушка, 4 мариновани краставици, половин малък буркан гъби, 100 мл. доматено пюре, чесън, ригън.
Смесваме каймата с кимиона, солта, чубрица, черния пипер и червения пипер. Запържваме, като към нея прибавяме предварително нарязаните чушка и гъби. Добавяме доматено пюре овкусено предварително с чесън и риган, и накрая слагаме 4 мариновани краставички. Разточваме тестото и слагаме от плънката, с помощта на форма за пелмени ги оформяме. Варим 15 мин. във вода.
За белия сос:
8 с.л. кисело мляко, 16 с.л. майонеза, 1 ч. л. горчица и черен пипер, чесън на прах на вкус.
Смесваме всички съставки и поливаме вече готовите пелмени.
Бон апети!
За тестото:
2 чаени чаши брашно
1 яйце
1/2 чаена чаша вода
1 супена лъжица олио и сол.
Замесва се твърдо тесто, което се оставя да почине десетина минути, през това време правим плънката.
Продукти
За плънката:
500 грама кайма смес
сол,млян черен пипер, кимион, чубрица,
1 с.л. червен пипер, половин чушка, 4 мариновани краставици, половин малък буркан гъби, 100 мл. доматено пюре, чесън, ригън.
Смесваме каймата с кимиона, солта, чубрица, черния пипер и червения пипер. Запържваме, като към нея прибавяме предварително нарязаните чушка и гъби. Добавяме доматено пюре овкусено предварително с чесън и риган, и накрая слагаме 4 мариновани краставички. Разточваме тестото и слагаме от плънката, с помощта на форма за пелмени ги оформяме. Варим 15 мин. във вода.
За белия сос:
8 с.л. кисело мляко, 16 с.л. майонеза, 1 ч. л. горчица и черен пипер, чесън на прах на вкус.
Смесваме всички съставки и поливаме вече готовите пелмени.
Бон апети!
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 2
Архив